Wij hebben in de onderstaande energieleverancier vergelijker de prijsinformatie op basis van het modelcontract, consumenten ervaringen en service gecombineerd. Dit zodat u de beste energieleverancier kunt kiezen.» Uitleg hoe wij vergelijken

Prijsinformatie van Energieleveranciers

Voor de prijsinformatie gebruiken we de maandbedragen (o.b.v. 3500 kwh stroom per jaar, 850 m3 gas per jaar) van de 1, 2, 3 en 5 jaarcontracten van de energieleveranciers. Ook de prijs per kWh wordt van deze contracten gebruikt.

Per abonnement van een energieleverancier kan die prijs verschillen, de 1 jaar contracten geven een goed idee van hoe duur de leverancier in verhouding met andere leveranciers is. Wil je de prijzen van de abonnementen zien, vul dan hieronder je verbruik en postcode in.

Consumenten ervaringen

Voor de consumentenervaringen gebruiken we de laatste rapportcijfers van de consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en internet ervaringen sites zoals energie-ervaringen.nl. De totaalscore is hiervan een gemiddelde.

Service score

Elke maand bekijkt ons expertpanel naar de servicediensten van energieleveranciers. Denk hierbij aan het gratis leveren van een energiemonitor, de mate van simpelheid en mogelijkheden bij facturatie en betaling (mogelijkheid tot uitgesteld betalen, mogelijkheid om facturen op verschillende manieren te ontvangen).

Totaalcijfer: Beste Energieleverancier

Het totaalcijfer bestaat uit het gemiddelde van de consumentenervaring, de service en de prijsinformatie. Voor de prijsinformatie wordt een cijfer uitgerekend waarbij de goedkoopste energieleverancier een 10 krijgt, en de duurste energieleverancier een 1. De cijfers van de tussenliggende energieleveranciers worden naar rato berekend.

« Uitleg sluiten