Qurrent als beste energieleverancierQurrent is momenteel de beste energieleverancier voor zowel gas als stroom en duurzame investeringen.

Qurrent is de beste energieleverancier

Qurrent is de beste energieleverancier doordat ze gas en stroom aanbieden voor de inkoopprijs. Het enige waar deze energieleverancier winst op maakt is het vastrecht. Daarbij levert Qurrent 100% groene stroom en biedt het bedrijf zijn klanten veel mogelijkheden tot het investeren in duurzame energie. Bovendien wordt je geholpen met het besparen van energie door onder anderen een isolatiecheck in huis.

Bovendien heeft Qurrent veel energie projecten zoals zonneparken. Ze bieden je aan om hier in te investeren en je eigen energie op te laten wekken, deze kun je vervolgens voor € 0,18 per kWh terug verkopen. Gemiddeld wekt je zonnepaneel 230 kWh per jaar op, dit levert zo’n € 40,- op. Gezien zonnepanelen 20 jaar garant staan voor de opbreng van dit aantal per jaar levert dit op langer termijn € 800,-. Het onderhoud van de zonnepanelen kost slechts € 6,- per jaar, dit zou neerkomen op totale kosten van € 120,- aan onderhoud en eenmalige kosten van € 350,- (bij het zonnepark in Eindhoven) voor een zonnecertificaat. Uiteindelijk houd je hier dus een € 330,- aan over en draag je bij aan een beter milieu.

Qurrent heeft de laagste energietarieven

Momenteel is Qurrent niet alleen de beste energieleverancier maar heeft tevens de goedkoopste tarieven. De energietarieven liggen veel lager dan die van de concurrent doordat deze energieleverancier is opgericht door verschillende duurzame stichtingen zoals Stichting Doen en het klimaatbureau. Momenteel betaal je voor gas een tarief van € 0,4995 per m³ en voor stroom een tarief van € 0,1948 per kWh. Het vastrecht bedraagt € 5,- per product, per maand. Dit ligt, ondanks dat het de enige manier van winst maken is, lager dan bij de meeste energieleveranciers. Daar komt nog eens bij dat je de voordeligste tarieven krijgt met een € 55,- welkomstkorting bij een 1 jaar contract. Je kunt dus al een jaar later overstappen naar de beste keus van dat moment indien van toepassing.

Toch is Qurrent niet de goedkoopste energieleverancier als we naar het totaal plaatje kijken. Hoewel de Nederlandse Energie Maatschappij hogere energietarieven heeft dan Qurrent, namelijk: € 0,20426 per kWh stroom en € 0,53886 per m3 gas, is de welkomstbonus bij de NLE echter veel aantrekkelijker. Bij de NLE krijg je maar liefst € 110,-, hiermee zijn ze in totaal net een paar euro goedkoper zijn dan Qurrent.

» Bekijk hier de energietarieven van alle energieleveranciers