De energierekening wordt in 2018 fors hoger dan dit jaar. Met name de verhoging van het gastarief en de belasting op energie zorgt ervoor dat een gemiddeld gezin rond de € 100,- per jaar duurder uit is. In 2018 is het dan ook raadzaam om te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie.

Nu begrijpen we dat je klantenservice en groene energie belangrijk vind. Anders kom je niet zo snel op onze website terecht. Toch kan de goedkoopste energieleverancier een van de beste van Nederland zijn. Steeds meer budget energieleveranciers leveren groene stroom. Hoewel de klantenservice minder uitgebreid zal zijn dan bij een Nuon of Essent, kan je tegenwoordig veel energie zaken online zelf regelen. Dit bespaart je flink wat tijd die je anders spendeert in de wachtrij van de klantenservice.

Wie is de goedkoopste energieleverancier van 2018?

De goedkoopste van 2018 is momenteel nog niet bekend. Dit weten we pas zodra de nieuwe energietarieven per 1 januari bekend zijn. Als je wilt weten waar je het voordeligst uit bent, dan kan je de volgende website in de gaten houden: goedkoopste-energieleverancier.nl. Zij zijn altijd up to date van de laatste energietarieven en kunnen je direct laten zien wie voor jou de goedkoopste energieleverancier van 2018 is.

Waarom worden energieleveranciers steeds groener?

Traditioneel gezien was grijze stroom het goedkoopst, echter zien we steeds vaker dat groene stroom goedkoper is. Dit komt door de klimaatafspraken van Parijs om de CO2 uitstoot te reduceren. Hiervoor is opwekking van duurzame energie nodig, daarbij worden mensen steeds bewuster van de negatieve gevolgen van grijze energie. Zo stijgt de temperatuur wereldwijd door de uitstoot van CO2 en wordt de lucht steeds vuiler waardoor onze gezondheid achteruit gaat.

Door steeds meer groene energie aan te bieden willen energieleveranciers het klimaatakkoord van Parijs naleven en de transitie naar duurzame energie stimuleren. Uiteraard wordt er nog wel grijze energie aangeboden. Dit komt doordat de transitie niet binnen een korte tijd kan plaatsvinden. Er is tijd nodig om duurzame windmolen- en zonneparken te bouwen zodat energieleveranciers kunnen blijven voorzien naar de vraag om energie. De kolencentrales zullen nog even actief blijven om ervoor te zorgen dat we niet zonder stroom komen te zitten. Gelukkig wordt er hard aan gewerkt om de kolencentrales versneld af te bouwen.