De beste energieleverancier stimuleert de economie met duurzaamheidHet stimuleren van de economie gebeurd, bij de beste energieleverancier, in de vorm van duurzame investeringen die nieuwe banen creëren.

De beste energieleverancier voor milieu

In veel gevallen wordt milieuvriendelijk of duurzaam geassocieerd met een nadelig effect voor de economie. Echter hoeft dit niet het geval te zijn. Schone en milieuvriendelijke energie kan een grote bijdrage leveren aan zowel het milieu als de economie. De beste energieleverancier kan dus bijdragen aan de economie. Eneco is hier een goed voorbeeld van. Deze energieleverancier werkt namelijk samen met het wereld natuur fonds. Onlangs hebben zij hun partnerschap verlengt tot 2017. In 2010 stond Eneco als eerste energieleverancier van Nederland klaar om toe te treden als Climate Saver van het WNF. Dit houdt in dat zij samen met andere bedrijven strenge afspraken maken om hun CO2-uitstoot te verminderen en zorgen voor een schonere energieproductie voor hunzelf en de klanten.

De beste energieleverancier creëert banen

Door te investeren in duurzame en schone energie kunnen banen gecreëerd worden. Zo kunnen windmolenparken aangelegd en onderhouden worden, op de lange termijn levert dit dus meer banen op. Daarbij biedt milieuvriendelijkheid een sterkere marktpositie voor bedrijven. Zo kan de beste energieleverancier zich dus profileren als een stimulans voor economie en milieu. Essent is de beste energieleverancier van groene stroom. Essent zet zich in voor schone en duurzame energie. Zo investeren zij veel kapitaal in de bouw van windmolen parken en stimuleren zij het gebruik van zonnepanelen thuis. Daarbij staat Essent in de top drie van de beste energieleverancier 2015.

Duurzame energie opwekken met zonnepanelen

Zelf energie opwekken met zonnepanelen heeft zo zijn voordelen. Men is niet alleen zelfstandig in het opwekken van energie maar kan tevens een overschot aan energie verkopen aan het net. Echter is de vergoeding die men krijgt voor deze opgewekte energie vrij beperkt. Het is daarom raadzaam om dusdanig zonnepanelen te plaatsen zodat het jaarverbruik terugverdiend kan worden. Het gemiddeld verbruik is 3500 kWh, om dit op te wekken heeft men 16 zonnepanelen nodig die elk een capaciteit van 250 wattpiek hebben. Voor degene die zelf geen zonnepanelen kan plaatsen op het dak maar wel duurzame energie willen opwekken worden geholpen door E-on. Zo heeft E-on onlangs een zonnepanelenveld ontwikkelt langs de A28. De opgewekte energie hiervan wordt aangeboden voor mensen met aangrenzende postcodes die zelf geen zonnepanelen kunnen plaatsen op hun dak. Op deze manier stimuleert E-on een schone en duurzame energie opwekking en maken zij dit voor iedereen bereikbaar.

Geld verdienen met zonnepanelen

Het is mogelijk om geld te verdienen door zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Om u hierbij te helpen hebben wij een stappenplan opgezet.
  • De beste energieleverancier kiezen
  • Zonnepanelen product afnemen bij een energieleverancier
  • De zonnepanelen worden voor u geïnstalleerd
  • Registreer u op Energieleveren
  • Nu kunt u geld verdienen met uw eigen opgewekte energie
Daarbij kan men de opgewekte energie terugleveren bij de energieleverancier, echter is het raadzaam dit te doen bij een netbeheerder. Deze bieden namelijk in veel gevallen een betere vergoeding aan dan de energieleverancier zelf.