De beste energieleverancier voor een gezinHet uitzoeken van de beste energieleverancier voor een heel gezin kan soms moeilijk zijn. De hoogte van het gas-en elektriciteitsverbruik is namelijk van een aantal factoren afhankelijk zoals onder andere: het aantal bewoners, de grote van het huis en het verbruiksgedrag van de bewoners.

Veel mensen weten niet precies hoeveel energie zij per jaar verbruiken. Hierdoor wordt het lastig om verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken en om de beste energieleverancier te vinden die bij uw budget past. Het gemiddelde gasverbruik van huishoudens in Nederland is 1440 m3. In de onderstaande tabel staat een overzicht van het stroomverbruik naar de grootte van het huishouden en is gebaseerd op een globale indicatie van gebruikscijfers voor stroom en gas van het NIBUD.

Aantal personen 3 4 5
Gemiddeld gebruik kWh per jaar 4120kWh 4580kWh 5450kWh

Nu we dit weten kunnen we een vergelijking maken om erachter te komen wat de beste energieleverancier is.

De beste energieleverancier voor een gezin met 4 personen

Energieleverancier Maandprijs
€ 133,-
€ 135,05
€ 139,-
€ 147,-
€ 151,-

De bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op een gemiddeld maandprijs van het jaarverbruik en een contractduur van 1 jaar. Eventuele kortingen zijn ook mee genomen in bovenstaande prijzen. In de tabel kunnen we zien dat de Nederlandse Energie Maatschappij het goedkoopste is voor een gezin met 4 personen. De energieleverancier Qurrent komt het Dichtstbij de prijs van de Nederlandse Energie Maatschappij .

Zoals benoemd zijn alle cashback of instapkortingen verwerkt in de prijzen. Echter biedt Energiedirect als extra een cadeaukaart aan. Het gaat om een cadeaukaart van bol.com met een waarde van €100,-. Dit is een leuke optie voor een gezin die nog op zoek is naar huistablet of een nieuwe tv aan wil schaffen.

Tips om als gezin te besparen op elektriciteit

Zit jij ook wel eens met het hele gezin achter de tv? Bijvoorbeeld voor een potje voetbal of een goede film. Hoeveel energie kost dat eigenlijk? De desktop computer en de tv zijn de grootste verbruikers in het huis van de audio-en videoapparatuur. Een beeldbuis 29 Inch tv verbruikt op jaarbasis 170 kWh, wat gelijk staat aan 40,00. Een gemiddelde desktop computer verbruikt jaarlijks ongeveer 230 kWh wat gelijk staat aan €50,-.

Een iPad of tablet daarentegen kost weinig energie en is daarmee het aller zuinigst. Ook bestaat er een misverstand over stand-by stand van een televisie. Uit betekent namelijk niet altijd uit. Om te besparen op uw stroomkosten kan je de televisie een avondje uitzetten en eens een goed boek te lezen. Als laatste tip raden we aan om apparaten in uw huis altijd uit te zetten wanneer deze niet worden gebruikt.