Duurzaamheid staat bij een aantal energieleveranciers hoog in het vaandel. Echter is dit niet bij alle energieleveranciers het geval. Wij zochten uit wie de meest duurzame energieleveranciers zijn van Nederland.

Het kiezen van de meest duurzame energieleverancier

Om na te gaan wie de beste energieleverancier op het gebied van duurzaamheid is, wordt er naar vier onderdelen gekeken: investeringen in stroomopwekking, eigen productie van stroom, inkoop van stroom en de levering van stroom. Vooral het investeringsbeleid van energieleveranciers is interessant. Qurrent en Engie investeren bijvoorbeeld veel geld in het opzetten van zonneparken. Wanneer bovenstaande onderdelen met elkaar vergeleken worden, blijkt dat Pure Energie, Qurrent en Engie de beste energieleveranciers zijn qua duurzaamheid.

Het is aan te raden om over te stappen naar de beste energieleverancier die ook duurzaam is. Hiermee voorkom je ook dat de klimaatverandering uit de hand loopt. Daarnaast kan je ook meedoen door energie te besparen. Dit kan bijvoorbeeld met een slimme thermostaat of een slimme meter.

Duurzame energie bij de beste energieleverancier

Zoals eerder vermeld zijn de meest duurzame energieleveranciers: Pure Energie, Qurrent en Engie. Hieronder staat per energieleverancier uitgelegd waarom juist deze leveranciers duurzaam zijn.

pure-energie

1 jaar Groene stroom en gas

€ 94,37 p.m.

*De tarieven zijn gebaseerd op een verbruik van 3500 kWh en 850 m3 gas

Pure Energie kwam het beste uit de bus. Deze energieleverancier heeft eigen productie-installaties voor zonne-energie en eigen windparken. Daarnaast levert Pure Energie alleen écht groene stroom dat voortkomt uit hun eigen wind- en zonneparken. Bij deze energieleverancier kan je je ‘eigen’ windmolen kiezen, je bepaalt dus zelf waar de groene stroom vandaan komt. Door bovenstaande redenen is Pure Energie de beste energieleverancier op het gebied van duurzaamheid.

Qurrent

1 jaar Groene stroom en gas

€ 105,08 p.m.

*De tarieven zijn gebaseerd op een verbruik van 3500 kWh en 850 m3 gas

Energieleverancier Qurrent biedt ook écht alleen maar groene stroom aan en wordt enkel opgewekt uit Nederlandse windmolens. Met windenergie bespaar je voornamelijk op de CO2 uitstoot. Qurrent voldoet aan de Gold Standard, dit is het strengste keurmerk voor CO2 compensatie. Bij Qurrent koop je de duurzame energie in tegen de inkoopprijs. Qurrent verdient hier dus niets op. Het enige waar Qurrent op verdient, is het vastrecht. Hier verdienen alle energieleveranciers geld op.

Engie

1 jaar Groene stroom en gas

€ 104,95 p.m.

*De tarieven zijn gebaseerd op een verbruik van 3500 kWh en 850 m3 gas

Bij energieleverancier Engie kan je zelf de bron van de groene stroom kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor windenergie uit Farmsum, waterenergie uit Frankrijk of zonenergie uit Deventer. Naast de duurzame energie die Engie levert, bieden ze ook nog eens voordelige tarieven aan.