De beste energieleverancier die duurzaam isNederland wordt steeds duurzamer, er ontstaan steeds meer projecten om bijvoorbeeld zonne-energie op te wekken. De vraag is echter nog wie de beste energieleverancier is voor duurzame energie is.

Duurzame energie projecten zeer populair

Duurzame energie is bij zowel consument, overheid als energieleverancier zeer populair. Momenteel wordt het grootste zonnepark van Nederland gebouwd op Ameland. Het waddeneiland is nu nog afhankelijk van elektriciteit dat van het vaste land afkomstig is, echter zullen zij met dit park in 2016 geheel energie onafhankelijk zijn. Het park is dusdanig groot dat alle 1500 huishoudens op het eiland van energie voorzien kunnen worden.

Veel energieleveranciers spelen ook in op de trend van duurzame energie, iedereen probeert dan ook de beste energieleverancier voor duurzame energie te zijn. Energieleveranciers zoals bijvoorbeeld Qurrent en Electrabel zijn dan ook volop bezig met het investeren in zonneparken. Hierbij bieden ze zonnecertificaten aan hun klanten aan, daarbij geeft Qurrent aan dat de gemiddelde opbrengst per jaar zo’n 230 kWh is. Een zonnecertificaat kun je al bij deze energieleverancier krijgen voor € 350,-, de verzekering en het onderhoud van je zonnepaneel kost slechts € 6,- per jaar. Let op dat een zonnepaneel ongeveer 25 jaar meegaat en deze het beste werken in de eerste 20 levensjaren. Van energieleverancier Electrabel is het niet bekend wat de opbrengst en de kosten zijn voor een investering in een zonnepark.

Beste energieleverancier voor duurzame energie

Een voordeel van energieleverancier Electrabel, ten opzichte van Qurrent, is dat je zonnepanelen op je eigen dak kan laten plaatsen. Hierbij zijn zij zeer transparant over de kosten en de opbrengsten van je eigen zonnepanelen. Met 12 zonnepanelen is het al mogelijk om 2800 kWh op te wekken wanneer je deze aan de zuidkant van je huis plaatst. Je hebt de totale investering van € 5077,- al binnen 6 jaar terugverdiend met de opgewekte energie. Daarbij kun je de BTW op je zonnepanelen terugvragen bij de overheid.

Energieleverancier Essent biedt je tevens de mogelijkheid tot het investeren in een zonnepark of je eigen zonnepanelen. Op hun website kun je eenvoudig berekenen of je huis geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel de geschatte opbrengst is. Daarnaast is Essent de enige die duidelijk aangeeft dat de beste maanden voor zonne-energie van mei t/, augustus zijn.

Naast het investeren in zonneparken, biedt Qurrent je ook aan om te investeren in je eigen stukje windmolen. Let wel op dat je hierbij, net als bij zonnepanelen, een paar jaar moet wachten tot het echt rendement op gaat leveren. Het gaat bij windenergie vooral op het besparen van het aantal CO2 uitstoot. Wil je dus graag bijdragen aan een beter milieu, dan is Qurrent de beste energieleverancier voor duurzame energie. Zij bieden je eenvoudige en minder kapitaal intensieve investeringen om bij te dragen aan het milieu en je eigen portemonnee.