Het einde van het jaar is in zicht en we zochten daarom voor je uit wie de beste energieleverancier is van het jaar 2016. De beste energieleverancier kan verschillende zijn, omdat iedereen verschillende wensen heeft. Daarom hebben we de volgende onderdelen meegewogen in de beoordeling: de prijs, de groenheid en als laatste de service van de energieleverancier.

De beste energieleverancier van 2016

De beste energieleverancier van 2016 is Pure Energie geworden. Pure Energie stuntte dit jaar met een forse korting van maar liefst € 225,-. Met deze korting is Pure Energie de goedkoopste energieleverancier van dit jaar. Op de groenste stroom scoort Pure Energie goed. Bovendien kan je bij een 1 jaar stroom en gas contract lage energietarieven krijgen. Voor kleinverbruikers in Pure Energie een aanrader vanwege het lage vastrecht. De kortingsactie van Pure Energie loopt nog tot het einde van december.

Op een mooie tweede plek is de energieleverancier Essent geëindigd. Essent kwam dit jaar ook met een flinke kortingsactie, namelijk € 120,-. De energieleverancier Essent is een grote speler en levert aan meer dan 1 miljoen huishoudens energie in Nederland. Ze zijn daarmee niet alleen groot, maar ook horen ze bij één van de voordeligste van dit moment. Voordeel van Essent is dat ze lage energietarieven bieden. Op het onderdeel service doet Essent het ook redelijk goed. Essent biedt geen kortingsacties aan voor vaste klanten, het is daarom handig om elk jaar af te stappen om gebruik te maken van een mooie kortingsacties. Essent heeft daarentegen wel winacties voor vaste klanten en biedt een goede klantenservice.

Op de derde plek is energieleverancier Qurrent geëindigd. De energieleverancier is op dit moment de beste energieleverancier voor groene stroom. Qurrent biedt klanten de kans om zelf te investeren in duurzame energie. Dit kan door een eigen stukje windmolen te kopen. Qurrent is dus een echte aanrader voor mensen die duurzaamheid belangrijk vinden. Daarnaast heeft Qurrent vaak collectieve inkoopacties op energie besparende middelen zoals warmtepompen. Hierdoor kon je als consument veel geld besparen. Qurrent scoort ook hoog op het onderdeel service omdat zij de klanten veel mogelijkheden bieden om te investeren in windmolens. Daarentegen staat dat zij in vergelijking met andere energieleveranciers een lagere korting aanbieden. Qurrent is minder voordelig dan Pure Energie en Essent maar daarentegen staat wel duurzaamheid centraal.

Hieronder laten we het overzicht zien van de top 3 beste energieleveranciers van 2016. De prijzen zijn gebaseerd op een jaarcontract.

Energieleverancier Korting Contract Maandprijs
pure-energie € 225,- 1 jaar contract € 89,06
Essent € 120,- 1 jaar contract € 89,67
Qurrent € 55,- 1 jaar contract € 103,83

Ben je benieuwd naar hoe de energieleveranciers scoren op elk apart onderdeel? Op het beste van 2016 is te vinden welke energieleverancier de goedkoopste, groenste en de beste service heeft. Om er achter te komen wat de beste energieleverancier is voor jou is het aan te raden om energie met elkaar te vergelijken. Door middel van het invullen van je postcode en je verbruik krijg een goed overzicht van de mogelijke opties.