De Beste Energieleverancier van 2018 is Essent. Wij hebben de prijswijziging van 1 juli 2018 meegenomen en tevens zijn de enquêtes van de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en die van het internet grondig gaan analyseren. Wat dit jaar opviel is dat Essent als een van de groenste energieleverancier stuntte met een forse kortingactie tot maar liefst 150 euro. Bovendien kan je bij een 1 jaar gas en stroom contract zeer lage energietarieven krijgen.

Essent

Energieleverancier Essent beschikt over een uitstekende klantenservice die klaar staat met deskundig advies. Bovendien is Essent momenteel de goedkoopste en een van de groenste energieleveranciers van 2018.

Beste Energieleverancier: Prijs

Als prijs belangrijker voor je is dan service, dan kan je altijd nog kiezen voor de energieleverancier die momenteel het goedkoopst is. In feite heb je de service van je energieleverancier alleen nodig wanneer er problemen zijn. Meestal komt dit in Nederland niet voor. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de voordeligste energieleveranciers van dit moment.

1

Essent

Contractduur
1 jaar

Korting:
€ 150,-

Maandprijs
€ 112,08

Essent levert energie aan meer dan 1 miljoen huishoudens in Nederland. Niet alleen is Essent een van de grootste energieleveranciers, maar is deze nu ook de voordeligste van dit moment bij een laag energieverbruik. Essent bied je lage energietarieven.

Meer info

2

Oxxio

Contractduur
1 jaar

Korting:
€ 160,-

Maandprijs:
€ 104,65

Als je kiest voor Oxxio, dan kies je voor duurzame en groene energie voor een lage prijs. Bovendien biedt Oxxio een zeer lage energietarieven voor gas en stroom. Nu met de cashbackactie zijn zij de goedkoopste energieleverancier bij een hoog energieverbruik.

Meer info

3

EnergieDirect

Contractduur
1 jaar

Korting:
€ 80,-

Maandprijs:
€ 98,79

EnergieDirect is een energieleverancier zonder poespas. Geen grote kantoren, maar een volledig online georiënteerd bedrijf. Bij deze energieleverancier krijg een aardige welkomstkorting in combinatie met lage energietarieven.

Meer info

We hebben gekozen voor energieleveranciers met een 1 jaar contract. Als je namelijk kiest voor 1 jaar dan krijg je de meeste korting en ben je voordeliger uit. Deze truc kan je ieder jaar herhalen en dus het meeste besparen op je vaste lasten voor gas en stroom.

Beste Energieleverancier: Ervaringen & Service

Als je op zoek bent naar de beste energieleverancier, dan kan je beter kijken naar degenen die de beste service aanbiedt. De prijs/kwaliteit verhouding van deze top 3 staat centraal. Naast onze eigen servicetests hebben we ook de ervaringen van de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis meegenomen.

1

Nuon

Service

Korting:
€ 250,-

Maandprijs:
€ 98,05

Nuon heeft een uitstekende klantenservice en biedt extra’s voor bestaande klanten. Zo zijn er iedere maand winacties en krijg je kortingen op dagjes uit. Bovendien helpt Nuon je met betaalregelingen mocht dat nodig zijn.

Meer info

2

Essent

Service

Korting:
€ 150,-

Maandprijs:
€ 106,80

Essent levert net als Nuon een uitstekende service, in maandprijs zijn ze echter iets minder voordelig. Voor vaste klanten zijn er in tegenstelling tot Nuon geen maandelijkse winacties. Wel beschikt Essent over een uitstekende klantenservice.

Meer info

3

Qurrent

Service

Korting:
€ 48,-

Maandprijs:
€ 111,80

Qurrent focust zich met name op het aanbieden van duurzame energie, voor klanten zijn er echter niet veel extra’s zoals winacties en investeringsmogelijkheden in duurzame energie. Wel biedt Qurrent mogelijkheden om te investeren in een zonnepark of windmolen.

Meer info

Ook bij deze energieleveranciers hebben wij gekeken naar 1 jaar contracten. Mocht de door jou gekozen energieleverancier toch niet bevallen dan kan je na 1 jaar altijd weer overstappen van energieleverancier.

Beste energieleverancier voor groene stroom

Draag jij liever bij aan een schoner milieu? Dan kan je het beste kiezen voor de groenste energieleverancier van Nederland. Hoewel steeds meer energieleveranciers duurzame energie aanbieden is dit nog lang niet bij iedere energieleverancier het geval.

1

Qurrent

Groenscore:

Korting:
€ 48,-

Maandprijs:
€ 111,80

Qurrent is momenteel de beste energieleverancier voor groene stroom. Niet alleen is Qurrent voordelig, maar bieden ze jou als klant ook de mogelijkheden om te investeren in duurzame energie. Zo kan je een eigen stukje windmolen kopen.

Meer info

2

Pure Energie

Groenscore:

Korting:
€ 70,-

Maandprijs:
€ 114,20

Bij Pure-Energie krijg je wind energie van Nederlandse bodem geleverd. Daarbij krijg je nog een forse korting van 70 euro bij een 1 jaar contract. Pure-Energie is ideaal voor iemand die bijdraagt aan investeringen in windenergie.

Meer info

3

Greenchoice

Groenscore:

Korting:
Geen

Maandprijs:
€ 118,03

Greenchoice kwam net als Pure Energie en Qurrent hoog in de lijst van groenste energieleveranciers van Nederland te staan. Hoewel Greenchoice energie aanbiedt tegen inkoopprijs, zijn de maandlasten voordeliger bij andere energieleveranciers.

Meer info

Tegenwoordig zijn er ook energieleveranciers die alleen groene energie aanbieden die opgewekt is op Nederlandse bodem. Zo investeren steeds meer energieleveranciers in wind- en zonnenparken. Sommige bieden zelfs de mogelijkheid om je eigen stukje windmolen te kopen en de opgewekte energie terug te leveren aan je energieleverancier voor korting op de jaarafrekening.

Beste Energieleverancier 2017, ook 2018?

Essent beste energieleverancier
Essent had de goedkoopste prijs en beste service in handen van 2017. Of ze dit in 2018 kunnen evenaren is nog de vraag. Op onze website zullen we je ook volgend jaar op de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen op het gebied van service, groenheid en prijs van alle energieleveranciers. Bekijk alle cijfers voor onderzoek beste energieleveranciers