Energieleveranciers wijzigen officieel maar twee keer per jaar hun energietarieven. Maar tussendoor wijzigen ze wel hun welkomstkado’s en welkomstaanbiedingen. Hieronder vind u een overzicht van de beste energie aanbiedingen van dit moment.

Er zijn drie verschillende type aanbiedingen die de energieleveranciers gebruiken: een gadget (meestal tablet) kado, een kadobon of tijdelijke kortingen op energie. Volgens een onderzoek van energie-aanbiedingen.com zijn de tablet aanbiedingen het populairst. Maar liefst 65% van de bezoekers kiest voor een tablet aanbieding waar ze een Samsung tablet kado krijgen.

Huidige energie acties met gratis tablet

Energieleveranciers merken dat er veel vraag is naar een energiecontract met gratis tablet en spelen daar duidelijk op in. De trend is door Oxxio in 2012 gezet door een gratis iPad bij een energiecontract weg te geven. Op het moment is er één partij die een tablet aanbiedt bij een energiecontract:

  • Gratis Galaxy Tab E bij Essent (via Dealdirect, 3 jaar contract)

Zie voor de volledige lijst overzicht van energie aanbiedingen met kado.

Huidige energie acties met kadobon

Kadobonnen komen vaak voor als welkomstkado. Dit komt omdat energieleveranciers de cadeaubonnen met grote aantallen tegelijk bestellen. Hierdoor kunnen ze de kadobonnen goedkoper inkopen dan de waarde die op de kadobon staat. Hierdoor is er zowel voordeel voor de consument als de energieleverancier. Het overzicht van energie aanbiedingen met kadobon:

  • € 100,- kadobon voor Bol.com bij een EnergieDirect 1 jaarcontract
  • € 170,- kadobon voor Mediamarkt bij Essent 3 jaarcontract

Zie voor de volledige lijst het overzicht van energie aanbiedingen met kadobon de website energie-aanbiedingen.com.

Huidige energie acties met korting

De meest voorkomende aanbieding is nog altijd korting op het energiecontract. In 2013 gebeurde het nog regelmatig dat je bij het aanvragen het geld direct op de rekening gestort kreeg. Echter, sinds begin 2014 verrekenen de energieleveranciers de korting vrijwel altijd op de jaarafrekening. Hierdoor moet je dus iets langer wachten op je geld. De kortingen die weggegeven worden zijn echter vaak wel de moeite waard, en zijn in euro’s uitgedrukt meer waard als de meeste welkomstcadeaus.

Het overzicht van energie aanbiedingen met korting:

  • € 55,- korting bij EnergieDirect
  • € 100,- cashback bij Nuon
  • € 100 korting bij de Nederlandse Energie Maatschappij
  • € 160 euro kado bij Essent
  • € 200,- korting bij Qurrent
  • € 50,- cashback bij Oxxio
Bij dit soort energie acties heb je altijd de laagste maandlasten en kan je vaak tijdig overstappen naar een nieuwe aanbieding die goedkoper is.

De beste energie aanbiedingen

Iedereen zal zijn eigen preferentie hebben voor een tablet, een cadeaubon of korting. Toch zijn er wel betere en slechtere aanbiedingen aan te wijzen. Om onafhankelijk te bepalen welke aanbieding het beste is gebruiken we de totaal gegeven korting in euro. Voor de welkomstcadeaus gebruiken we hiervoor de adviesprijs, voor de cadeaubonnen de waarde van de bon in euro.

Mocht je nog twijfelen wat voor aanbieding bij jou past, dan kan je uitzoeken wat de beste energie actie voor jou situatie is.